Slide Left Slide Right

Rreth Mirdites

Mirdita - Perse duhet vizituar?!

Mirdita nje krahine ne verilindje te Shqiperise me nje reliev malor dhe kodrinor, ofron shumellojshmeri per turistet vendas dhe te huaj.


Mirdita

Ami BUE ka thene: "Është mirë të vizitosh trevat e pavarura të Mirditës në fortifikatat e tyre malore, ku këmba e osmanëve kurrë nuk ka mundur të shkelë. Aty vërejmë institucionet që egzistonin që nga koha e Skënderbeut e që janë të ngjashme me ato që gjendeshin në Skotlandën e kohës së mesme, atje mund ta njohim më mire shqiptarin e vërtetë…"

Krahina e Mirdites e cila rrethohet nga Kurbini, Lezha, Laçi, Puka, Kukesi, Mati dhe Dibra ofron nje game te gjere per Turizmit... Mund te vecojme disa prej tyre


  • Trashegimia mijera vjeçare
  • Natyra e mrekullueshme
  • Lumenj dhe gurra me uje te paster kristal
  • Male, shkembinj dhe livadhe
  • Mikpritjen mirditore
  • Ushqimin tradicional dhe Bio
  • Gurra, shpella dhe burime ujore kurative
  • Kafshe te egra per te apasionuarit e gjahut
  • Rafting, Rally, Hiping etj
Company

Reportazh per Mirditen turistike (VIDEO)


Foto Galeri

Foto te krahines se Mirdites

IPENI: "Mikpritja në Mirditë ka ngelur si një ndër traditat dalluese të popullit. Këtë e gjeta ngado. Miku respektohet. Ai ishte i shenjtë, sido që të jetë ekonomia e shtëpisë ai nderohet. Kur largohet miku nga shtëpia ai përcillej dhe mbahej përgjegjësi për cdo rrezik që mund t'i ndodhte. Në qoftë se binte viktimë e ndonje rreziku ai pritej në besë dhe fyerja ishte tepër e rëndë…"

Partneret tane

Dava Gjoka

AJKA-ESSENZA

Dava Gjoka iniciuese dhe kordinuese e projektit te promovimit te turizmit ne Mirdite.Drejtese e organizates AJKA-ESSENZA me qender ne Milano

Vizito website...
Bashkia e Milanos

Donator

Komuna e Milanos ka financuar projektin per promovimin e Turizmit ne Mirdite...

Vizito website...
Bashkia e Melzos

Donator

Komuna e Melzos ne Milano, ka financuar projektin per promovimin e Turizmit ne Mirdite...

Vizito website...
Bashkia e Cernuscos

Donator

Komuna e Melzos ne Milano, ka financuar projektin per promovimin e Turizmit ne Mirdite...

Vizito Website...

Kontakt
Mbetemi ne kontakt

Per cdo pyetje apo informacion mos ngurro te na shkruash
-------------------------------------------------


Adresa

:: Adresa: Rreshen, Mirdite, Albania
:: Telefon: +355 69 20 77 007
:: Email: arianiti79@hotmail.com info@mirditatourism.com
:: Web: www.mirditatourism.comMirdita Tourism
-------------------------------------------------

Na shkruaj